SLAVNOSTI MORAVSKÉHO UZENÉHO
Na místě vstupenky za 100 Kč základní a 80 Kč snížené do vyprodání!!!
V ceně vstupenky: vstup na hrad Veveří, ovarová polévka, ochutnávka uzeného od šesti uzenářů, minikuchařka, workshopy a kuchařská show, zábavný program, slevové karty.
SLAVNOSTI MORAVSKÉHO UZENÉHO 2016
Termín konání: 5. a 6. března 2016
Místo: Hrad Veveří, Brno
Čas: so 9.30 – 16:00, ne 9:30 – 15:30
šest uzenářů, desítky pochutin, stovky zážitků
SOBOTA
9:30 otevření areálu
10:00 uvítání návštěvníků + předání klíčů od hradu od paní kastelánky
10:05 CIMBÁLOVÁ MUZIKA (do 15:00) – hrají k poslechu, tanci i degustaci
10:10 ŘEZNICKÁ ŠKOLA S FIRMOU HADAČ A ZAPLETAL – povídání u trojnožky s prasetem: ukázka porcování za přítomnosti řezníka a kuchaře – povídání o tom, co všechno se dá z prasete využít a jak
10:40 Představení uzenářství
10:45- 11:30 KUCHAŘSKÁ SHOW- vaříme s šéfkuchařem Karlem Nekolou
11:30 Představení uzenářství
11:40 UZENÁŘSKÁ ŠKOLA- dobré rady, jak správně udit a připravovat klobásy
12:00 Soutěž jedlíků- půl kila ovaru na posezení
12:30 ŘEZNICKÁ ŠKOLA S FIRMOU HADAČ A ZAPLETAL – u trojnožky s prasetem: řezník, kuchař a moderátor – správná příprava masa na vaření – jak správně krájet na guláš nebo řízky, jak poznat kvalitu masa, příprava masa na uzení, kontrola udírny
13:00 Představení uzenářství
13:15 KUCHAŘSKÁ SHOW- vaříme s šéfkuchařem Karlem Nekolou
14:00 DĚTSKÉ DIVADLO:
14:00 Představení uzenářství
14:15- 14:45 UZENÁŘSKÁ ŠKOLA- dobré rady, jak správně udit a nakládat maso
15:30 Losování ankety
16:00 KONEC PROGRAMU
Po celý den:
Soutěž o nejlepší moravské uzené (ochutnávka u jednotlivých stánků)
7 vybraných uzenářů se svými výrobky z celého regionu
moravská zabíjačka
svařák, punč, medovina a vše pro zahřátí
mini zoo farmy EDEN
soutěže pro děti
NEDĚLE
9:30 otevření areálu
10:00 uvítání návštěvníků
10:05 CIMBÁLOVÁ MUZIKA (do 15:00) – hrají k poslechu, tanci i degustaci
10:15 ŘEZNICKÁ ŠKOLA S FIRMOU HADAČ A ZAPLETAL – povídání u trojnožky s prasetem: ukázka porcování za přítomnosti řezníka a kuchaře – povídání o tom, co všechno se dá z prasete využít a jak
10:40 Představení uzenářství
10:45- 11:30 KLUCHAŘSKÁ SHOW- vaříme s šéfkuchařem Karlem Nekolou
11:30 Představení uzenářství
11:40 UZENÁŘSKÁ ŠKOLA- dobré rady, jak správně udit a připravovat klobásy
12:00 Soutěž pro male i velké
12:30 ŘEZNICKÁ ŠKOLA S FIRMOU HADAČ A ZAPLETAL – u trojnožky s prasetem: řezník, kuchař a moderátor – správná příprava masa na vaření – jak správně krájet na guláš nebo řízky, jak poznat kvalitu masa, příprava masa na uzení, kontrola udírny
13:00 Představení uzenářství
13:15 KUCHAŘSKÁ SHOW- vaříme s šéfkuchařem Karlem Nekolou
14:00 DĚTSKÉ DIVADLO
14:00 Představení uzenářství
14:15- 14:40 UZENÁŘSKÁ ŠKOLA- dobré rady, jak správně udit a nakládat maso
14:45 Losování ankety
15:00 VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍHO UZENÉHO A KONEC PROGRAMU
Po celý den:
Soutěž o nejlepší moravské uzené (ochutnávka u jednotlivých stánků)
7 vybraných uzenářů se svými výrobky z celého regionu
moravská zabíjačka
svařák, punč, medovina a vše pro zahřátí
mini zoo farmy EDEN
soutěže pro děti